Hűtőkamrák felépítése egyedi
elképzelések szerint
Hűtőkamrák felépítése egyedi
elképzelések szerint
Hűtőkamrák felépítése egyedi
elképzelések szerint
Hűtőkamrák felépítése egyedi
elképzelések szerint
Hűtőkamrák felépítése egyedi
elképzelések szerint
Previous slide
Next slide

Normál és mélyhűtőkamrák teljes körű tervezése és kivitelezése egyedi méretek és szempontok alapján.

Gyakorlatilag bármilyen elképzelés megvalósítható, legyen szó 0-50C-s vagy akár -250C-s hűtőkamráról. A két kamra egy testben akár egy elválasztással egyesíthető is. A hűtőkamra felépíthető beltérben és kültéren egyaránt.

Hűtőgépészetek

Megbízható hűtőgépészetek beépítése, vezérlés

Csak megbízható gyártók gépészeteit forgalmazzuk. Ilyenek a Tecumseh, Dorin, L’Unite, Bitzer, Danfoss, Copeland, Embraco, Güntner, LU-VE, Karyer. Ezek a gépészetek már bizonyítottak. Hosszú évekig működnek minden meghibásodás nélkül.

A szükséges hűtőteljesítmény meghatározásánál felmérjük az igényeket. Fontos tudni, hogy milyen fajta és mekkora mennyiségű árut kívánunk betárolni. Hány fokon szeretnénk tartani és milyen gyakran szeretnénk be-és kitárolni a hűtött terméket.

Miután minden adat rendelkezésre áll elküldjük méretezésre a rendszert a gyártó importőréhez, így biztos lehet benne, hogy a megfelelő teljesítményű aggregátot fogjuk beépíteni az Ön hűtőkamrájába.

A hűtőaggregátokat a helyszínen keményforrasztással szereljük össze. Egyedileg gyártatunk hozzá tartókonzolt amennyiben szükséges.

A gépészetek választhatóak kompakt kivitelben is. Ebben az esetben egy kültéri egységre hasonlít a berendezés, azonban ezek nem össze tévesztendőek a hagyományos klíma kültéri egységekkel. Teljesen más feladatra gyártott hűtőaggregátok, amelyek nem igényelnek esővédelmet, illetve nem kell kemény forrasztani a hűtőköri elemeket, mivel készre szerelve érkeznek. Esztétikusabban néznek ki és a szerelőnek is kevesebb dolga van velük. Hátrányuk hogy gyakran másfélszer vagy duplájába kerülnek a hagyományos aggregátoknak.

Léteznek csendesített kivitelben is kompakt hűtőaggregátok, ilyenkor a kompresszor a házon belül egy hangszigetelő réteget kap, ezzel csökkentve a környezet hang terhelését.

Minden technológiai folyamatot betartunk. 24 órás nitrogénes nyomáspróbát tartunk az esetleges tömítetlenségek felderítésére. Nyomáspróba után Vákuumozás és vákuumtartási próba elmaradhatatlan a hűtőrendszer szempontjából. Minden levegőt és nedvességet el kell távolítani a hűtőrendszerből.

Elvégezzük a hűtőkör telepítését, hűtőközeggel történő feltöltését, beszabályozását és a gépészet beállítását.

Kiugróan nagy értékű áru esetén javasolni szoktuk a duplikált hűtőrendszer használatát, ezzel megakadályozva egy esetleges hiba esetén az áru tönkremenetelét.

Elvégezzük a Nemzeti Klímavédelmi hatóságnál a hűtőkör regisztrációját és éves szivárgásvizsgálatát is.

hűtőkamra vezérlő

A vezérlést illetően AKO, Pego, Dixell, Carel vezérlőszekrényeket alkalmazunk, melyek kaphatóak egy-és három fázisú kivitelben hűtőaggregáttól függően. Mindegyiken kijelző található és minden alap paraméter programozható, például: beállított hőmérséklet, kompresszor késleltetés, leolvasztási ciklus, riasztás beállítása stb. Épületfelügyelettel vagy applikációval összeköthetőek és ha kritikus pontra melegszik vissza a hűtőkamra, jelzi a szerviznek vagy a tulajdonosnak, így időben el lehet kezdeni a hiba elhárítását.

Gépészetekre és a hűtőkamra testre 3 év jótállást biztosítunk megfelelő karbantartás mellett.

Igény esetén 24-48 órás ügyeletet vállalunk a beépített gépészetre.

Kamratest

Első osztályú szendvicspanelekből dolgozunk, melyek a RAL színskálán belül bármilyen színben rendelhetőek. Az I. osztályú panelek mind sérülésmentesek és fóliázva szállítja le a gyártó. Többnyire méretre vágva érkeznek a helyszínre, azonban egyedi méretek esetén gyakran Mi vágjuk méretre a paneleket. Szállítási költséget nem számítunk fel.

Minden szendvicspanel hőhídmentes kapcsolást tesz lehetővé, melynek összeépítésére különösen figyelünk a helyszínen is. Beltéri normál felhasználás esetén 80mm falvastagsággal dolgozunk, mélyhűtőkamra esetén pedig 100mm a szendvicspanel falvastagsága. Ettől vastagabb szendvicspanelek is rendelhetőek, ezáltal tovább csökkenthető az üzemeltetés költsége és növelhető a gépészet élettartama. A szendvicspanel teljesítmény nyilatkozattal rendelkezik, hőátbocsátási tényezője alacsony, kiváló szigetelési képességgel rendelkezik.

A szendvicspanelek különféle vastagságú fegyverzettel rendelhetőek. A legvékonyabb a 0,35mm vastag a legvastagabb pedig 0,5mm. Többféle felület lehetséges a simától a bordázottig.

Előzetes számítások és közös megbeszélés alapján kiszámoljuk a szükséges élhajlítások fajtáját és mennyiségét.

Minden esetben „U” profilba ül bele a szendvicspanel, ez adja a kamra alapját. Amíg nincs minden oldal a helyén, addig tudjuk behelyezni a szigetelt padlózatot. Azonban el szoktuk mondani, hogy normál hűtőkamráknál nem szükséges a szigetelt padlózat. Ezzel csökkenthetjük a bekerülési költséget. A padlózat is szendvicspanel, amire lefektetünk egy két mm vastag cseppmintás alumínium lemez koptató réteget, mely ellenáll a hidegnek és a nedvességnek

Ezt csavarozással vagy szegőkkel rögzítjük a helyére. Miután bekerült a padlózat, fel lehet építeni a végleges falakat. Az illesztések közé purhabot nyomunk, így ha valahol nem érne össze a szendvicspanel, akkor is hőhídmentes kötést kapunk.

A hűtőkamra teteje ugyanabból a szendvicspanelból készül és látható éleket élhajlított elemekkel zárjuk le.  A szendvicspanelekhez az éltakarókat csavarral, vagy igény esetén színben passzoló szegeccsel rögzítjük. Minden paneltalálkozást élhajlítás takar el, biztosítva a maximális esztétikumot.

Ledes világítást is szerelünk a hűtőkamrába, mely vagy egy váltókapcsolóval vagy a vezérlőszekrényről kapcsolható. Fogyasztása és hőtermelése elhanyagolható.

A kész hűtőkamra minden szakhatósági, továbbá a HACCP engedélynek teljes mértékben megfelel

Hűtőtéri ajtók

Az általunk forgalmazott IglooDoors hűtőtéri ajtók kiváló minőséget képviselnek.

Masszív ajtólap, ami ellenáll a napi igénybevételnek és eloxált alumínium élek védik a külső behatásoktól. Az IglooDoors ajtók különleges zsanérokkal vannak felszerelve, melyek három irányban állíthatóak. Minden ajtón használt zsanér kiemelő pályás kivitelben készül, azaz a zsanér megemeli nyitás esetén az ajtólapot. Több mint tíz féle standard méretben kaphatóak az IglooDoors hűtőtéri ajtók, azonban bármilyen egyedi méretben rendelhetőek. Az IglooDoors ajtók élettartama az ÉMI tesztjei alapján több mint 50.000 ciklus felett van. Az ajtók belülről akkor is nyithatóak, ha azok be vannak zárva, így nem fordulhat elő, hogy valaki a hűtött térben reked.

Bővebben a hűtőkamra ajtók menüpontban olvashat róluk.

Mobil hűtőkamra

Lehetőség van a hűtőkamrákat szállítható kivitelűre elkészíteni. Ebben az esetben egy fém alap szerkezetet kap a hűtőkamra, amire felépül a test a gépészettel együtt.

Méreteket mindig a szállító jármű határozza meg. A hűtőkamrát a telephelyünkön építjük meg, majd szállíttatjuk a megrendelő telephelyére.

Előnyük, hogy targoncával, emelőhátfalas teherautóval mozgathatóak és áttelepíthetőek.

Kivitelében megegyeznek a hagyományos telepített hűtőkamrákkal, tehát lehet plusszos vagy fagyasztós.

Gyakorlatilag csatlakoztatni kell az elektromos hálózatra és már hűt is a berendezés.

Kapcsolatfelvétel / Elérhetőségeink

Információ / Árajánlatkérés: 
Bízó József :
Tel.: +3670/313-4221
E-mail: cidreklima@cidreklima.hu

Műszaki kérdések:
Fehér György:
Tel.:  +3620/481-7047
E-mail: szerviz@cidreklima.hu